Sempena jamuan potluck yang di adakan untuk tingkat 3 di ofis, ...kat kampung dulu biasa buat kuih bahulu masa kerja dengan akok sri jenut ...tapi dah lama tak buat, ..tergerak hati untuk cuba buat kuih bahulu .....
pengadun yang dapat dari cabutan bertuah tahun lepas 1st nak guna |
telur ayam sepuluh biji |
timbang gulaa |
telur dah kembang |
siap bakar |
abang ammar cuba ..terus nak bawa kat umah pengasuh.. nak bagi dgn kawan2 katanya. |
jamuan potluck kat opis |
Resipi sendiri sebelum merujuk resipi dari kedai Bahulu Sri Jenut Ent
10 biji telur ayam
380 grm gula ( perlu di kurangkan kwn opis ckp manis,+- 200grm)
sedikit perasa
pewarna kuning secukupnya
200grm gandum ( perlu di tambah lagi nampak mcm kurang , +-300grm )
sedikit garam..
adun telur sampai kembang dan masukkan gandum..lepas tu bakar ...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan