expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Rabu, 14 September 2011

Deko lampu Gantung Di ruang makan

Untuk DEko raya tahun ni sempat tukar lampu gantung je untuk ruangan makan. t.q En Hamizi kerana tolong tukarkan lampu yer...lain kali nak minta tolong lagi...hehehe...Lampu gantung kembar 3 beli di Bandar Baru Bangi selepas 5 kedai survey...perh cerewet gk aku ni yer...huuuu bukan apa nak betul2 yang berkenan di hati dan berdasarkan budjet yang tak seberapa. antara kerja-kerja yang sempat di snap...


sedang setting kedudukan bagi sama panjang . sebelum membuat kerja2 pendawaian pastikan  mempunyai sijil wayerman seperti en mizi..

ok dah nyala ...
di gunakan untuk dril siling dan dinding.tq abu osmnia bg pinjam dril hehehe


antara lampu2 gantung yang ada di kedai..

Suasana ketibaan Syawal 1432H

Selamat Hari Raya AidilFitri 2011

Syawal lepas sekali lagi terpaksa beraya di perantauan kerana menunggu ummi yang terpaksa berkerja dan raya ke 3 baru dapat cuti . Tahun ni aku dapat cuti lebih dari seminggu mula dari 27 ogos sehingga 6 september . Walaupun beraya di perantauan cuba juga hidupkan suasana supaya tak terasa sangat hiba tak dapat balik ke kampung. sehari sebelum raya kitaorg mula kemas2 rumah dan halaman... ammar pun turut mengemas sekali...tahun ini hanya sempat tukar lampu gantung sahja ..last puasa pergi ke rumah abg di damasara damai utk berbuka puasa and lepas tu melilau ke jalan TAr keadaan jalan jem teruk .tak jadi nak singgah terus balik dan beli barang untuk persiapan juadah esk pagi.

1 syawal ummi menyiapkan juadah untuk di hidangkan kepada tetamu yang datang . aku dan ammar tolong apa yang patut je macam masuk kan biskut raya dan kerepek ke dalam bekas sampai lewat ammar tido malam tu. kerna perancangan last minit hanya beberapa menu je yang dapat di siapkan antaranya
nasi minyak , darca , ayam masak merah, nasi himpit nona dan lemang kitorang beli je. terima kasih ummi kerana sempat menyediakan juadah tersebut . terima kasih  kepada tetamu yangn datang memeriahkan majlis yang tak seberapa. Mohon Maaf zahir dan batin .
dah tak sabar nk pegi solat raya

Alhamdulliah tahun ni dapat beraya dengan my hero..dan juga tahu ni bertema Kuning


tema kuning rumah pun cat bertema kuning sama dengan baju..hehehe
 

http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png