expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Khamis, 26 Disember 2013

Open Day Pasti Lestari Putra


Menghadiri jemputan pasti lestari putra bersama abg ammar di temani ummi dan adik anas seperti yang di siar di blog PLP.


Sebelah pagi sarapan dulu sebelum menghadiri jemputan pasti , kali ni awal abg ammar bangun...masa sarapan bagitahu dia nak pergi makan roti canai kat kedai ... dia ckp tak nak pergi ...sebab nak ke sekolah terus ....dalam perjalanan singgah kedai photostat ..ingat nak singgah juga kedai Mamak makan roti canai dulu ..sampai kedai mamak abg ammar dah merajuk tak nak pergi..sebab dia takut sekolah tutup..dok suruh telefon kat cikgu minta tunggu abg ammar jangan tutup sekolah lagi....hihi.


sampai je daftar dulu di kaunter pendaftaran..lepas tu ke kaunter serahan borang maklumat dan penerangan .. kauter ke3 bayaran yuran...
kaunter bayaran yuran

kaunter 4 ukur baju 
kaunter ke-4 ukur saiz baju dan kaunter ke5 semakan ... lepas ukur baju abg ammar dah naik tingkat atas tgk kawan2 main.... nak join nampak masih malu2... lepas siap semua proses....sebelum balik makan nasi lemak dulu yang telah di sediakan ...sambil tu tgk2 silibus buku yang akan di gunakan .... Di harapkan semoga abg ammar dapat menyesuaikan diri di sekolah nanti ..Selamat melangkah ke alam  awal pra persekolahan ...
   
try baju terus dapat saiz..sume saiz M

testing uniform duluuu..

uniform harian




uniform sukan



Majlis Pesta Makan Durian AND PJ


Majlis Pesta Makan Durian AND PJ
19/12/2013

Terima Kasih kepada semua executive yang menjadi penaja Pesta Makan Durian kali ini... terutama kepada Cik Nani dan Team ...Sume duyan kelas A++ memang terbaikk... nyum..nyumm..nyumm

 

Cik Nani 


sempat lagi peace tuu..

pulut pun ada 


Sabtu, 14 Disember 2013

Happy Anniversary yang ke 5th @ restoran SABA Cyberjaya


Ummi , Selamat Ulangtahun perkahwinan  kita yang ke 5, tahun nie..Abi doakan Semoga rumahtangga kita sentiasa bahagia dan kekal hingga akhir hayat..aminn...terima kasih atas segalanya... tahun ni kita di kurniakan rezeki cahaya mata anas atiqullah syukur Alhamdulillah  ....

Tahun nie sambut anniversary di restoran saba..nasi arab kat sini sedaapp..ammar suka makan...








kebab ayam


“Rabbana hab lana min azwajina wa zurriyatina qurrata a’ayun, wajaalna lill mutaqiina imama..
Maksudnya: "Ya Tuhan kami berikanlah kepada kami pasangan dan anak-anak (zuriat) yang menjadi penyejuk mata dan jadikanlah kami pemimpin kepada orang yang bertakwa"

Ahad, 1 Disember 2013

Tok Ayah dan Mok mengiringi perjalanan adik anas Ke KL dan puasing KLCC


                  Genap 38 hari adik anas dah nak naik KL , kali ni ayah mok dan pok cik mengiringi sekali hantar adik anas..bertolak lebih kurang pukul 5 petang dari rumah dan sampai kat gombak pukul 11.30 malam . singgah makan dulu di kedai makan area gombak sebab kami akan berpecah dengan pok cik yang ke sg buluh .


Anas Atiqullah  38 hari 

ayah order chicken chop..


ummi doa dulu sebelum makan ..hihi

Esoknya bawa adik anas jalan-jalan ke KLCC pula bersama mok dan ayah... pusing-pusing sekitar KLCC sambil tengok air pancut mengikut irama muzik ...




ayah dan mok posing


air bergerak mengikut muzik

abe ammar dah lenguh kaki..hihi
lepas jalan ronda - ronda kitaorang pergi makan di restoran Fendi ikan bakar di kelana jaya...kedai fendi dah pindah di tempat lain ...mujur jumpa..tapi kali nie..rasanya tak best macam yang sebelum2 nie..

Sabtu, 9 November 2013

Berangkat Naik Ke KL dan Pendaftaran Kelahiran


Dah seminggu abi cuti , jadi minggu depan kena naik kerja ... tinggalkan adik anas abg ammar dan ummi kat kampung ... kali nie naik KL dengan bas Perdana setelah 5 tahun tak naik bas... ..tok bah hantar kat perhentian pasir putih ...dan turun di perhentian putrajaya ...tiba di hentian putrajaya lebih kurang pukul 6.00pagi ..tq eye syam sudi datang ambil ... 

adik anas dalam pelukan ..rasa sayang nak tinggal anak abi 

bas berhenti rehat di perhentian baru gua musang


tangan kecik





hari yang ke 15 
 Sampai di KL esoknya terus pergi ke JPN serdang untuk buat pendaftaran sebab hari last pendaftaran selepas hari yang ke 16  akan kena denda. Kalau lambat lagi selepas 30 hari proses pendaftaran akan menjadi lagi rumit ....tapi kat JPN Sri Serdang tak terima pula di sebabkan dokumen tak lengkap, buku merah baby tinggal kat kampung.....Try telefon JPN putrajaya. kat sana dapat daftar dulu walaupun dokumen tak lengkap untuk mengelakkan di kena denda.... terpaksa  panjat tangga di jpn putrajaya pula di tingkat 4 .






Ahad, 3 November 2013

Anas Atiqullah @ 1st Rumah Tak Ma Pasir Puteh .


Sampai umah tok ma...tok ma & tok bah tak sampai lagi di rumah ...masih dalam perjalanan dari airpot KB, tokma & tok bah pergi bercuti di bandung...lepas magrib baru sampai... abang ammar dan adik anas dapat ole-ole dari bandung ...
ole-ole dari bandung 
Masa kat umah tok ma ...domi and chekdo datang melawat adik anas ...esoknya  ayah and mok pun datang singgah juga sambil pergi melawat worih di kampung bukit abal ... ayoh su and family pun datang ..ramai tetamu umah tok maa kali nie...

Tok sedara adik Anas , 

Adik Anas hari ke 8


ayoh ,tok su jengka  n poklong 

pok long menyampaikan sumbangan mewakili ahli keluarga anak2 ma dan abah ..syukran jazilaa kepada semua ahli yang memberi sumbangan 

Rabu, 30 Oktober 2013

Majlis tahnik cukur jambul adik Anas @ Masjid Hj Awang Long Lepan Jenut


Masuk hari ke 7 buat majlis tahnik untuk adik , hari yang ke tujuh baru dapat nama untuk adik ..ummi pilih  nama Anas dan abi pilih nama Atiqullah ... Atiqullah bersempena nama Tok Guru Pondok Pasir Tumbuh yang terkenal di kelantan . Semoga adik Anas Atiqullah membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh...aminnn  

Masa ni ada jiran nak tumpang sama buat cukur  jambul anaknya ... anaknya dah dah masuk 20 hari tapi baru dapat keluar wad sebab kuning ..jadi adik anas cukur jambul bersama dengan kawan ... nasi bungkus yang di sediakan untuk jemaah cukup-cukup untuk jemaah yang ada....Alhamdulillah majlis berjalan lancar ..





tok ayoh tolong siapkan air zam-zam dan buah kurma

tok iman pakdo bakri tahnik kan adk anas

selawat nabi 


geng yang sempat hadir 


Lepas majlis tahnik lepak kat kedai borak dulu dengan kawan2 lama  dah tak jumpa ...


esoknya tok ayah cukur habis rambut adik anas sebelum bertolak balik umah tok ma di pasir putih .. 


http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png