expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sabtu, 31 Ogos 2013

Layan film despicable me 2



Sempena Cuti Hari Merdeka, bawa ammar dan ummi jalan-jalan di alamanda... masa pusing-pusing ammar ternampak kartun nie...dia minta nak tengok .... waktu tayangan sebelah petang dah tak de..ada sebelah malam sajaa...tapi sebab dah janji ...pergi pula sebelah malam ke alamanda untuk layan kartun nie..
masa cari tempat duduk .. ammar bagitahu ..."abi, besarnya TV" ....hihihi .. masa cerita di tayangkan, suara ammar je kuat dok gelak....suka dia dapat tengok kartun lompat2...    








Jumaat, 30 Ogos 2013

Jamuan Hari Raya And P.J 2013


       Pada 28 Ogos lepas telah di adakan jamuan hari raya peringkat AND PJ bersempena bulan syawal . Majlis di mulakan dengan acara selawat nabi dan ucapan alu-aluan AGM And P.J
Jemputan dari warga and pj dan unit-unit lain dari hq , vendor dan kontraktor. 

        Tahun nie  3 ekor kambing golek di hidang....menu lain nya Nasi Jagung,Satay, Buah-buahan tembikai + oren, Lontong + Lodeh + Sambal Kacang, Lemang/Rendang , rojak campur dan Roti Jala + Kari . 


banner 

sesi bergambar

free style 


tengah dengar ucapan 



jkkk bahagian makanan



kambing bakar 


nyum..nyumm bestnyaaa...

semua beratur nak habiskan kambing 




khemah tambahan


acara tapau 

jkk tapau 

Jumaat, 16 Ogos 2013

Emergency Room Zon Kuning @ Hospital Serdang



Hari pertama kerja lepas cuti raya....dapat mesej dari ummi ..pengasuh bagitahu ammar jatuh , masa tu ummi baru pergi ambil lepas kerja shif pagi....masa atas kereta ...ammar cakap dia pening...minta ummi cepat gerak balik...balik rumah minta susu..tapi tak boleh minum ..katanya mulutnya sakit ...ummi dah check kat mulut tak de luka..just dagu dan siku je calar....

Masa aku balik rumah ...tengok ammar dah ceria .. sempat layan dia main bola kat depan rumah ... sebelum magrib lepas siap main bola, teringat nak nak tengok siku dia yang calar...sekali dia jelir lidah...alamak ngerinya lidah ammar....panggil ummi minta tengok balik keadaan lidah ammar... rupanya ummi pun baru tahu ... huhu

Lepas magrib bawa ammar pergi klinik qistina..Doktor kat situ terus buat surat refer ke jabatan kecemasan hospital serdang....Di hospital serdang...misi ambil tekanan darah dulu..lepas tu daftar ambil nombor...dan tungguu...dari pukul 9.00malam pukul 11.00 baru masuk jumpa doktor...dalam masa menunggu ammar dah boring..habis biskut dalam mesin ammar request...last permintaan nak air masakk...

kat dalam doktor yang bertugas soal selidik macam mane boleh berlaku...tapi kami tak dapat terangkan dengan tepat sebab sebelah petang baru perasan...cuma tahu ammar jatuh saje...doktor juga check takut2 lubang tembus sampai bawah..tapi mujur tak..lepas tu dia bagitahu perlu jahit lidah ammar dan dia refer kes ammar kepada doktor gigi....kene tunggu di zon kuning...Doktor gigi yang perlu ambil kes ammar tengah handle kes yang sama lidah pecah juga ..budak tu kena 3 jahitan...Doktor terkejut tengok ammar tengah makan biskut ...macam tak de apa-apa...... 12:30 malam start proses jahitan..kene cucuk ubat bius dulu....doktor cakap ammar berani dan dengar kata, mudah doktor jahit lidah ammar...doktor minta jelir ammar jelir..tak nangis langsung...sepanjang proses doktor dok memuji jee ammar very good ...tapi abi plak takut tengok doktor jahit...mengerikan..huhuhu ammar kene 4 jahitan .... Lepas jahit terus dapat tunggu ubat plak baru balik rumah ..cuma doktor pesan tak bagi makan pedas dan keras jee...dan jumpa balik hari isnin untuk chek jahitan ...pukul 2:00 pagi baru sampai umah

sebelum dan selepas
Esoknya..tengok jahitan kat lidah ammar dah tak de...ingatkan benang luruh sendiri ...tapii...
dapat aiskrim
Pagi isnin hantar ammar follow up di klinik pakar pediatrik untuk check jahitan lidah...masa nie ummi je bawa masuk, aku tunggu kat kereta sebab parking tak de ....tunggu punye tunggu..ummi mesej bagitahu ammar kene jahit sekali lagi..jahitan sebelum ni tercabut bukan tanggal...huhuhu...sekali lagi ammar kena lalui proses jahitan ... kali nie ummi bagitahu ammar naik dan baring jee kat kerusi sama yang di gunakan untuk cabut gigi ..sambil pakai spek mata ... ammar layan je doktor borak sambil aguk-aguk kepala... masa keluar terus minta nak biskut kat mesin... tanya ammar nak hadiah apa atas keberanian dia menempuhi proses jahitan ..dia request kereta control yang ada spoiler....hihihi


4 jahitan sekali lagiii...
janji dah tertunai....



Isnin, 12 Ogos 2013

Open House & Majlis Pertunangan Adik Nor





Pada hari raya ke lima,  12-08-2013 Isnin Ceo Sri Jenut telah mengadakan  rumah terbuka dan majlis pertunangan adik Nor dengan jejaka pilihan hati......persiapan majlis di pagi hari, kariah masjid lepan jenut dah datang untuk tolong melapah daging ... sanak saudara dari pasir puteh pun dah sampai... kali nie gulai daging campur 2 batang umbok Nyo di import dari bukit abal...   

bahagian umbuk nyo


proses melapah daging



sarapan dengan pulut ikan masin selepas siap lapah daging
Sebelah tengahari ke kuala krai ambil kek yang dah di tempah ... lepas tu..pergi sarapan roti canai di warung sulaiman ... masa di kedai kek, ammar pun minta kek juga nak makan dengan kawan-kawan katanya ..
roti canai kat sini lain dari yang lain


posing sebelum potong kek..


hadiah cabutan bertuah untk tetamu yang datang

abg ammar dgn adik amanda

posing dgn baby duak

Yb abe Uji adun m.urai dan tetamu yang hadir 
sudut biskut raya

tetamu sedang menjamu selera

Pihak lelaki tiba agak lewat sedikit disebabkan tersangkut jem .....diaorang turun dari pasir mas pukul 10:00pagi , pukul 5:00 petang baru sampai...walaupun agak lewat , Alhamdulliah majlis pertunangan berjalan dengan lancar....

majlis perbincangan sedang berlangsung 


acara saarung cicin 

kek pertunangan




Selepas selesai majlis bertunang..majlis bersambung dengan acara cabutan bertuah dan acara untuk kanak-kanak iaitu tiup belon dan pengagihan duit raya .

tiup paling besar 

juri mengambil ukuran 
bergambar dengan family

ammar bersama sepupu,
akmal, azzahra, aisyah, arisya, adiq, ammar, adam, auni


http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png