expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Isnin, 28 Januari 2013

Cuti Maulidur Rasul S.A.W


Sempena cuti maulud nabi and cuti taipusam yang jatuh pada hari khamis dan isnin.... lagipun dah berjanji dengan ayah ammar untuk masuk bukit..jadi pagi khamis selepas subuh bertolak balik kampung....

pagi hari dah jem..

muka dah boring asyik dok tanya lambat lgi ke nak sampai..
 bertolak dari sini 6.30 pagi sampai kampung dalam pukul 1.30tghri, kali nie bawa dalam 80km/j jeee..lama rasa masa perjalanan kali nie....sampai kedai akok sri jenut..mok nga ayah tengah sibuk berniaga...terus ke kuala krai cari sup tulang bungkus bawa balik ko ayoh nga mok ......


tunggu milo ben ....penat tak hilang lagii..
Pagi esoknya bawa ammar jalan-jalan masuk kampung cari nasi bungkus....naik jambatan keretapi yang sebelahnya hanya boleh di lalui motosikal sahaja...masa naik jambatan kebetulan keretapi lalu..bergeger macam nak runtuh rasa...mujur ammar tak takut dok panggil thomas..kihkih

jambatan keretapi kg manek urai

kepala gertok ...kihkihkih



nasi pagi 2ringgit sebungkus....

Sebelah tengahari selepas solat jumaat ....CEO sri jenut buat majlis selawat maulud nabi kat rumah , sambil2 sambut birthday anak suadara anis ayuni...


jamuan makan

happy birthday anis ayuni yang ke 12 thn

esoknya plak masuk bukit bersama ayah and pak long ammar...kali nie tak bermalam..sebab sebelah petang ayah kena hadir jemputan kenduri anak yb Abe uji ....ummi and ammar tinggal di umah tok ma di pasir puteh...

ayoh n pok long ammar..kihkihkh



abe uji yb manek urai

  Balik dari bukit ..service kereta duluu ...and ambik ummi and ammar di umah tok maa..



ammar n sepupu adk amanda

Khamis, 17 Januari 2013

Birthday Ammar Iskandar @ Teluk Kemang PD.




Pejam celik- pejam celik, ammar iskandar  dah masuk 3 tahun pada 13 jan lepas..sekejap je masa berlalu ...
Kali ni plan sambut birthday kat teluk kemang Port Dickson .. kebetulan staf senior tempat kerja ada kupon apartment kat sini ...satu apartment ada dua bilik smua lengkap... ingat nak ambik 2 apartment  ajak family abang adam n abang akmal join sekali tapi masing2 ada komitmen ... 

Jadi kitaorang sambut berlima ..tq check cik and Tok Chik join sambut birthday ammar kali ni...


kek pilihan ammar Rory Car


 Sampai je terus nak terjun kolam...jadi bagi kat check cik jaga ammar kat kolam...ammar main sampai kecut tangan..mulut pun dah biru...puas pujuk baru naik..





Sebelah malam acara potong kek, tq tok chik bagi hadiah topi boboiboy kat ammar...hihihi
kali ni ammar minta kek kereta rory, pinggan pun kereta rory....masuk 3 thn nie salah satu tabiat ammar suka sangat susun bantal tinggi2 sebelum tidur..kalau tak ckup satu bantal...kecoh di buat nyaa...hihihi masa nie ammar dah baru lepas puting..masa blk kg ari tu umi cakap puting kena kencing kat tikus...terus xnak isap....kihkih
Selamat hari lahir my hero ammar iskandar..semoga ammar membesar dengan sihat , menjadi anak yang soleh dan berjaya di dunia dan akhirat..amiiinnn....






Lepas potong kek..keluar pusing-pusing di dataran teluk kemang sambil singgah makan di area berdekatan...  masa tunggu pesanan terjumpa dengan house mate masa study dlu...sdr anuar ibrahim yang asal dari terengganu...rupanya skr dh keje kat PD..borak-borak sampai malam..

sempat  juga naik kereta mini

maulana anuar ibrahim



breakfest sambil layan kartun rory

Lepas chek out ingaat nak terus balik..tapi ammar minta nak mandi lagi...singgah skli lagi kat pantai teluk kemang ... mandi pantai plak....lepas mandi pantai pergi bergambar di muzium tentera tengok kapal terbang....hihii




Balik umah birthday boy deman

Isnin, 7 Januari 2013

Bro Ju and Family

 
Hari sabtu otw ke pasar malam di bangi, abang yang dalam perjalanan dari kampung call cakap nak singgah kat umah, mjur lambat lagi nak sampai , ingatkan dah nk sampai , kalau tak alamatnya tunggu laa dlu kat depan rumah...hehe
 
 
nk pegi psar mlm pn bgaya sakan...hihi
 Sampai kat pasar malam pusing2 jap..cuci2 mata..pasar malam bangi terletak di seksyen 6 berdekatan bank islam , maybank dan pejabat pos. Singgah tempat kegemaran kalau nak beli nasi di gerai Wan Atiq , masakan qlate ori rasanya yg memang sedap.. nasi kerabu menjadi..nasi dagang pun menjadi......ingat lagi dlu msa mula2 beli nasi kerabu masa tu diaorang jual kat pasar malam serdang..2 orang je bhgian bungkus..skr tengok dah ada ramai pekerja...wan atiq pun tak tahu yang mana satu...


gerai wan atiq
 Tunggu punye tunggu pkul 12 malam baru abang aku sampai dengan familynya...masa ni ammar tak tidur lagi..jumpa geng .....layan main sampai lewat pagi...huhuhu


ajak abang akmal main bola 
 
 
 Esoknya sambung main lagi..kali nie kak fatma join sekali..masa sampai kak fatma dah tidur...dalam dok layan anak2 main, sampai kontraktor tm nk tukar modem streamyx..Alhamdulillah modem under warranty lg..boleh tukar, kalau tak kena beli lain....selepas 3 tahun guna, ni kali pertama modem meletup kena petir, sebab  masa ribut petir modem still on...  hihihi

jurutera projek

suka bila dapat main ramai2


pelumba basikal
 
 
 

modem baru

 
Masa abang aku dah nak balik ke tamping , bawa duluu bro n family makan kat kedai fendi ikan bakar di kelana jaya, lagipun ummi xsempat nak masak sebab baru balik kerja shif pagi ... lepas makan diaorang terus bertolak ke tampin..
 
abang akmal bad mood baru bgn tidur penat kuat bermain

ikan pari bakar...

bro ju....


 

Sabtu, 5 Januari 2013

Zoo Negara 2013


Sempena Tok bah n tok ma datang melawat ammar ... ammar bawa tok bah n tok ma pergi jalan2 kat zoO tengok haiwan, yg macam dalam kartun pada masa dahulu...

kali pertama ammar sampai zoO masa umo 6 bulan..dah nak masuk 3 tahun baru sampai plak...kitaorang sampai dalam pukul 1 lebih, keadaan cuaca agak panas skit...



posing dengan tok bah

kuantar tiket
untuk masuk ke zoO , harga biasa tiket jika hari minggu untuk seorang rm30 inggit, jika hari biasa 25 inggit, kanak-kanak plak 6 ringgit, masa pegi dlu rasanya harga tiket 18ringgt jee...
posing dluu berlatar belakang hutan kat pintu masuk



 Masuk-masuk ammar nak naik bas, dah lama ammar minta nk naik bas, siap ajak blk kampung dgn bas..naik bas dalam zoO  kira jadi laa hihihi pusing2 dlu dalam kawasan zoO dengan bas yg di sediakan, lagipun kawasan zoo blh tahan la luasnya, harga tiket bas rm3 ringgit seorang...
kuanter tiket untuk naik bass


akhirnya ammar dapat juga naik bas..

sampai separuh jalan, sampai perhentian...kena turun dlu ambil bas lain plak...jalan2 kawasan berdekatan...tengok haiwan liar yang dah jinak...

teruja dapat tengok rusa hihi

bagau oh bagau

badak air


harimau belang

naik badak ..caloo-calooo
Lepas pusing-pusing berkebetulan dengan masa , dapat tengok pertunjukan haiwan . bermacam-macam aksi singa laut dan burung lakukan...
sambil tengok sambil makan


salah satu aksi dari singa laut

dah penat jalan minum air duluuu...

dah penat tak nak jalan

dapat naik gajah..
Tempat last  kandang buaya..dari mula masuk lagi ammar minta nak tengok buaya, dah nak balik tapi tak jumpa ...masa lalu dengan bas tak perasan kawasan kandang buaya, terpaksa jalan kaki cari balik ..mujur jumpaa...berbaloi kali ni pergi dengan ammar...excited stp kali tgk binatang ...hihii

akhirnya mujur jumpa pada masa dahulu...hihi


lepas tengok buaya baru puas hati 
http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png