expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Jumaat, 3 Ogos 2012

My Saga Blm Top Overhaul



Sebelum balik kampung ari tu , kereta blm keno top overhaul..asalnya masa dalam jem high temperature ..pegi check kat workshop suspek moto kipas mati.


tukar moto kipas baru denso rm250 
Lepas pasang balik, pomen masukkan air dalam radiator tapi air tendang semula, pomen ckp kena buat top overhaul..

Kena tinggal kat workshop 3 hari....masuk hari kedua , pomen telefon cakap timing belt plak crack ... tukar sekali ..pomen telefon hari ke 3 cakap dah siap .

harga cost  yang di repair adalah  top set gasket 200, skiim cylinder head 85, head valve 80 , radiotor cooling 35, thermostat 68, radiotor srvice 120, water hose 35, workmanhip 200...tukar timing belt 350..


bhg enjin

timing belt


gaskit
 Lepas balik dari kampung, check balik ada leaking, bawa  hantar semula kat workshop. Pomen repair balik tempat leaking . mujur tak kena caj ..

7 ulasan:

  1. berapa mileage time buat top overhaul ni?

    BalasPadam
  2. Slm bang, sy pun bru je siap Tukar timing belt. Mase nak buka belting tu nampak plak belting pun crack, tpakse P kedai g Beli belting baru.. Nasib pomen tu tak kira xtra charge sbb Mmg kne keluar kn belting jgk kn.. Hehe =jay

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam,
      untung dapat pomen tak semblih hihi

      Padam
  3. Salam...tumpang tanya harga top set gasket proton saga aeroback berapa...kereta aku tu dh berasap pomen kampung kata kena buat top overhaul,,,mohon info sikit,nk bajet duit ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam, sory bro aku pun tak pasti brpa..bdget dlm 500 kot,try tnya pomen bro bg confirm..

      Padam
  4. Harini sy kene top overhaul saga blm rm630..kedai dekat bandar enstek nilai.

    BalasPadam

http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png