expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Khamis, 29 November 2012

Melawat Baby Newborn Di Pusat Rawatan Islam Az Zahrah


Sampai opis tengok whatsap dari Hamizi kawan satu opis memaklumkan wifenya dah melahirkan baby . Masa nak keluar lunch , kitaorang sempat melawat pn Norain a.k.a my bos di hospital Az zahra Bandar baru bangi. , kali ni dapat baby girl , yang sulung umar alif entri sebelum ni  kat sini  ...  Tahniah di ucapkan kepada En hamizi & Pn Norain ..kepada my bos selamat bercuti kiki



Bos kepada bos..En asri bersama baby

pn norliana sedang tanya khabar pn norain

menu lunch di az zahrah


Dalam minggu ni juga melawat anak isyam yang baru sampai dari kampung bersama anaknya yang ke 3,  baby girl juga...tahniah Syam dapat baby baruu....gambar bapaknye ada kat sini

Anak Isyam yang ke 3


Selasa, 27 November 2012

MAHA 2012 Di MAEPS SERDANG


 Maha 2012 telah di adakan bermula 23 Nov sehingga 2 Dis 2012 bertempat di tapak Maeps Serdang .
Hari sabtu lepas sempat jalan-jalan kat sini ,  lagipun dekat je dengan rumah lebih kurang 7km je...pergi ke sana lps azan zhor..cuaca memang panas terik..sampai-sampai jalan nak masuk parking dah jem ..tapi rasanya tidak teruk lg kot...parking pun tak berapa penuh lagi..kalau tak orang parking kereta sampai di bahu jln SKVE ..

pintu masuk
Untuk parking Rm3  sekali masuk perlu bayar masa nak keluar nanti ..Sampai je kami terus ke gerai jualan hasil pertanian dan juga makanan .  Baru lalu gerai pertama ummi dah singgah beli nangka madu , harganya Rm5 sepeket . durian musang king Rm20 3 peket..tpi 1 peket terkena yg tawar masa ummi pilih...adakah dia campur dgn durian jnis biasa? opssss usnu zonnn..mungkin peket tu kena panas lama sangat tu sebab tawar hihi

belimbing madu

nangka madu

durian musang king
 Lepas pusing-pusing tempat gerai , pergi pula ke pusat pameran ternakan haiwan. tempat ni mengadakan demo cara susu lembu di perah menggunakan alat perahan, dan juga susu lembu di proses menjadi produk2 yg lain... , kawasan ni juga mempamerkan lembu-lembu kacukan yang sangat besar dan juga kambing kacukan . Masa lalu kat sini bertembung dengan menteri asas tani yb noh omar yang datang melawat ..orang sekeliling tak ambil port sangat kedatangan yb menteri.... mungkin orang tak perasan kehadirannya kot..hihi

Menteri Pertanian

lembu kacukan dari bachok kelantan

ke tempat pameran terankan

ammar dok usha belon dari jauh, terliur la tuu.. belon rm7 satu ..huhu
 Kat area ternakan ada gerai menjual daging kambing bakar dari ladang,apa lagi try lamb shank RM15 sebungkus hihi, .. Kami makan kat wakaf yang di sediakan ,sambil makan  sambil rehat berhenti penat..punye la luas kawasan..nampknya makin ramai orang yang datang.


lamb shank

dah dapat apa yg mahu
Lepas berhenti rehat, sambung ronda-ronda kawasan lagi...tempat pameran jentera kami tak masuk tengok, tak menarik perhatian sebab jentera berat je ada..singgah di pameran ternakan hidup pula, kat sini ada jual berbagai jenis ayam.dan kambing dan binatang2 lain....ada gak tempat bagi makan arnab..ammar pun join sama dgn ummi suap arnab makan...ammar dah biasa tak de takut sangat...kat umah tok bah ammar selalu bagi mkn arnab kalau blk kg..


ammar dah biasa bg mkn arnab..kat umah tok bah pn ada arnab..

 posing nga abi good2 je ammar hihi


hadapan dewan pameran burung walit
~masa posing nga ummi nya buat muka hodoh plak hihi~
dalam dok pusing-pusing ternampak tempat jual pokok dalam polybeg...alang2 datang beli la juga pokok daun kari dengan pokok limau nipis buat tanam belakang rumah..oh ye lagi pun masa ummi beratur beli lamb shank aku di promo di gerai UTM yang menjual baja untuk semua jenis tanaman..2kg Rm10 terrrbeli..hihihi

Ummi pun dah ajak balik...pukul 3 lebih kami balik ...Tangan kanan kiri dah penuh ..nak bimbit ke parking bknnya dekat tambah plak cuaca panas huhu amat memenatkan.......masa nak keluar , kereta yang nak masuk parking dah jem sampai susur lebuhraya skve dah...huhu


pengunjung yg ke 856



sambungan ;

semalam g skli lg kat cinie ...pusing-pusing tgk lampu jeee...
sampai rumah blk dari opis....tak sempat lgi rehat, ammar dah ajak main bola ... kalau tak layan dia main...dia akan paksa juga main sampai kite pnat dgr dia paksa dari pnat main nga dia..hihi...bila dh layan main nga dia..tak nak rehat plak si ammar nie....apa lgi plan B jom kuar jln2....jam pkul 9 mlm ..Maha buka lgi...g ke sena sekali lgi....


pintu masuk dari hospital serdang

Sampai kat sana org dah rmai balik..pusing-pusing kat dalam tu, punya la luas kawasan dia......lps tu terus g parking kat kawasan gerai jualan tepi perhentian bus kat dalam tu jgk..tak perlu jalan jauh ... ammar bila dapat jln2 tak berhenti berlari...banyak dah gerai yang dah tutup..tapi sempat juga beli durian..2,3 biji...
ammar sentiasa berlari.



gerai pokok bunga

JAm dah pukul 10 lebih sebelum balik beli burger oblong dgn air,  buat bekal makan dalam kereta.....ammar pun nampak dah penat ....misi selesai ...hihi

ummi beli air sblm balik

durian terbaikkk..nyum nyumm

Khamis, 22 November 2012

Pekan Rantau Panjang


Balik kampung hari tu sempat juga pergi jalan-jalan di pekan rantau panjang, nie kali pertama aku pergi  dengan ummi dan ammar .  rasanya lama dah tak sampai kat sini , rasanya last datang sebelum kahwin ..hihi  
Bertolak ke sana dari pasir puteh jarak perjalanan lebih kurang 80km melalui jln  pasir mas .. sampai kat sini lebih kurang pukul 4.30 petang .. 




melintasi jambatan sebelum bulatan pasir mas rantau panjang


nasi kerabu rm2.50

kompleks kastam
Masuk je pekan rantau panjang kali ni takde la sesak sangat , mungkin sebab dah petang . Alhamdulillah mudah je dapat parking .. sampai je pekena terus mee celup kat hadapan pasar ..   lepas tu masuk pasar besar cuci2 mata..takda plan nak beli apa..masa sampai ammar tidur bila dah sedar badmood skit..lepas dapat air sabun kesukaannya baru ceria ..


mee celup

keropok-keropok segera

barang kraf

Dalam tak de plan nak beli belah..ummi sempat juga sambar toto dan satu pasang baju .. ammar pula buat permintaan kereta control sebab dah rambang mata tengok banyak sangat mainan..biasa ammar tengok je mainan tak pernah minta ... aku pun sambar juga 2 helai seluar jins 501 ori usa..hihi ...lain-lain beli juga buah buahan untuk bawa balik kat umah mok ammar .  
ammar masih badmood

Bantal-bantal dan anak patung
bunga-bunga hiasan




senyum simpul dapat kereta ...


Rabu, 21 November 2012

Restoran Wau


Selepas jalan- jalan di istana, kitaorang cari kedai makan plak...ingat nak blnja anggota rombongan di Restoran Horizon tapi tutup plak...call kawan kito seorang lowyer tersohor d KB  yang arif tentang tempat makan mencadangkan ke restoran Wau yang terletak di pinggir sg Kelantan ....

Sampai kat restoran lebih kurang pukul 4.30 petang, restoran wau ni katogeri A dari segi kebersihan, harga pun rasanya standart restoran.. ada menu A untuk 3-4 orang, menu B utk 5-6 orang dan menu C untuk 7-8 orang, setiap satu set 1 ekor ikan dan selebihnya boleh pilih mengikut saiz hidangan . harga dah di tetapkan mengikut set menu . air yang di beri pilihan Sirap atau tea o ais.. kalau nak pilih air lain kena tambah bayar..


buku menu




dah lama tak keluar makan bersama ayah dan mok ammar

sementara tunggu hidangan ammar makan kek duluu



ammar dgn dua2 sue
Selepas siap makan , ayah ammar balik dulu, ammar pergi jalan-jalan pusing bandar . lama tak masuk bandar KB ..Jalan dah satu hala..sampaikan boleh pusing jalan yang sama...hihihi

Isnin, 19 November 2012

Ammar dan Rombongan Ke Istana Negeri Kelantan


Masuk bukit tak jadi, tukar plan..kitaorang pergi jalan-jalan ke istana negeri kubang kerian sempena hari keputraan Sultan Mohd ke 5 . lagi pun istana di buka untuk orang awam sepanjang pameran berlangsung

 Kali nie mok dan ayoh ammar ikut skli , bukan senang nak ajak Ceo Sri jenut utk keluar jalan-jalan sebab kena tutup kedai hihi...Sebelah pagi je kedai buka untuk siapkan tempahan santan , lebih kurang pukul 10.00 pagi bertolak ke sana dengan 2 biji kereta . singgah sarapan nasi kerabu di sg durian lepas tu  ikut jalan pasir putih singgah ambik ammar n ummi yg di tinggalkan sebelum ni di rumah tok ma . 

banner di hadapan istana

posing duluuu...


ammar berdukung dgn ayoh


rehat2 kat taman istana
Sampai kat sana pusing-pusing sekitar kawasan istana , ada pameran dan jualan di gerai Maik .. kat sini mok ammar beli satu set Al quran digital jenis yang besar...al quran digital tu lama dah mok ammar berkenan ... s




Lepas tu kitaorang masuk tengok pameran Maik dalam istana ..sebelum tu kena bawa plastik , dalam plastik ada selipar..xblh tinggal kat tangga mungkin tak nak bagi bersepah ... masuk je istana ammar berlari-lari .. tak larat nak kejar....kat dalam istana pameran peralatan pejuang-pejuang islam dahulu spt replika pedang para sahabat rasulullah s.a.w .

kena bawa plastik masuk dlm istana

pokok kurma

rehat selepas penat pusing satu ruang istana

dah nak keluar


http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png