expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Rabu, 24 Oktober 2012

THE RED WARRIOR JUARA PIALA MALAYSIA 2012


Piala Malaysia 2012 Final, Kelantan  (3) Vs ATM (2).

Tahniah buat pasukan The Reds Warrior atas kejayaan menjuarai piala malaysia bg tahun 2012, aksi yg menarik dan mendebarkan di sajikan selama 120 minit perlawanan berlangsung .
Tahniah juga kepada penyokong kelantan yang 70 ribu memenuhi segenap ruang stadium Shah Alam . Kita sememangnya  berhak berbangga dengan kejayaan kelantan menjulang 3 Piala Tahun ini . Tahniah.... tahniah.... tahniah.... 







Khamis, 18 Oktober 2012

Flaming steamboat sunway


               Malam semalam lepas balik kerja ummi ajak makan kat flaming di sunway..bertolak ke sana kul 9 malam.. sampai2 tengok orang tak de la ramai sangat..pergi pun tak booking...kat sini harga 26.4 seorang...lepas tu terus ambik meja..ummi gi ambil lauk...  kat sini layan diri macam kat tempat lain gak...

             Ambil dulu makanan favourite ammar ..mee goreng ..hihi ummi tak duduk lagi ammar dah makan.. tak tunggu ummi..huu gilir-gilir ambil menu dengan ummi..kena bayak pilih udang nga ketam lagi pun kat sini udang besar la juga..ketam pun banyak isii..fish ball ada bentuk angry bird dan ikan nemo..menu lain-lain macam biasa....

          Masa nak balik hujan betul lebat..alhmdulillah selamat sampai kat umah...aksi yg sempat di snap...


suapan pertama

alamak mee tak putuss

selang seli dengan aiskrim

aksi spontan

ketam , udang dah masak...nyum..nyumm..nyumm

aiskrim plak..pnncuci mulut..


sign board kedai

Rabu, 17 Oktober 2012

Selangor Vs Kelantan Separuh Akhir Piala Malaysia 2012


Lepas balik dari kerja mr saho dari gombak jemput aku pergi ke stadium shah alam tengok perlawanan antara kelantan bertemu dengan selangor . sebelum ni kelantan dah menang 1 -0 di kota bharu .

kali nie ammar nk ikut jga..nangis dia aku xbawa...lain kali yee ammar....hihi..bertolak ke sana pukul 6.30 petang ,.. sangkut jem skit kat ldp .. sampai sana lebih kurang pukul 7.30 malam,parking di sebelah pitu astaka yang tempat parking ada pintu gerbang utama.. kami terus masuk ke stadium sebab tiket mr saho dah beli awal-awal..kali nie mr saho balanje..hehe tq mr saho .

Masuk stadium pegi surau dlu solat mgrib....lepas tu cri tempt duduk..dapat port seblah geng palu gendang ...tempat duduk dalam stadium di bagi sama banyak , untuk tingkat bawah pyokong kelantan penuh..penyokong selangor pun ramai tak seperti biasa ..hihi sebelum perlawanan penyokong dah mula lawan sorak...tapi gendang the red warrior tak bunyi lagi...tunggu match start baru gendang berbunyi...bila gendang di palu tengelam terus sorakan penyokong selangor ...hihi
sesi pemanas badan

sorakan penyokong

pemandangan dari sebelah kiri semua gelisah
 Perlawanan di mulakan bila jam 8.45 malam, aksi serang menyerang di tunjukkan oleh kedua dua pasukan, banyak peluang tapi tiada jaringan, perlawanan masa pertama berkesudahan seri 0-0 .
pemandangan dari sebelah kanan pun gelisah

separuh masa pertama 0-0

Masa kedua
 Masa Kedua bersambung kelihatan aksi kelantan lebih bertenaga ... minit ke 84 gaddar membuatkan stadium shah alam bergegar..ini kerana dia telah berjaya meyumbat gol pertama, dan mendiamkan beribu penyokong selangor ..hihihi sekarang agregat dah 2-0, selangor perlukan 2 gol utk seri ..  dari jaringan gaddar penyokong red warrior dah tak duduk di kerusi ....

semua dah berdiri melihat aksi kelantan yang terus menerus membuat serangan. minit 90+2 Badri bagi satu gol lagi untuk penyokong kelantan...masa nie penyokong selangor dah ramai keluar dari stadiumm ..kalau ada pun yang berjalan menoleh tgk ke belakang je selangor kena lagi...hihihi
semua penyokong berdiri
 Tamat perlawanan kelantan menang 2-0 selangor , kelantan layak ke perlawanan akhir bertemu ATM dengan agregat 3-0 . Masa keluar dari stadium sempat dengar kumpulan dikir membuat persembahan..
kali nie tiada kejadian buruk berlaku di stadium seperti sebelum-sebelum ni . Alhamdulillah..

Sokong Bia Bijok , Napok Bijok , Betindok Bijok , Main Bijok , Bijok Sokmo...... Gomo Kelate Gomo !!!


Mr Saho bekas pemain  ragbi uum

agregat 3-0

Ammar Iskandar di Sg Congkak


Kali nie bawa ammar mandi di sg chongkak , nie pun kali pertama kitaorang smp kat sini....lebih kurang 45 minit jarak dari Bndr Putra Permai . bertolak dalam pukul 2.00 ptg smp hampir pukul 3.00 ptg.. kat sini banyak terdapat private chalet atau di majukan sdri oleh penduuduk tempatan, caj parking pun berbeza ada yg 3 ringgit ada yg 2 ringgit . 

Sampai kat sna terus buka tikar and makan makanan ringan yang ummi bawa, ammar apa lagi bila tgk air berendam jea laa..hihi mandi sampai sejuk ..lebih kurang pukul 4 lebih baru kitaorang balik ...  


sebelum mandi , minum dluuu


posingg baik punyeeee

Selasa, 16 Oktober 2012

Ikan Bakar Di Bagan Lalang


Cuti hujung minggu lepas kitaorg sempat berkumpul adk berdik di umah abang aku di sg buluh . Sorang datang dari tampin yang dah berkeluarga dan sorang lagi dari kampung . 

Kali nie abang aku nak belanja makan ikan bakar di bangan lalang dekat morib sepang . Cantik, Aku pun tak pernah sampai lagi kat sana . Bagan Lalang antara tempat ikan bakar tersohor la juga . 

Bertolak dari Sg Buluh lebih kurang pukul 7 malam berhenti solat magrib di RnR Nilai dan sampai kat sana lebih kurang pukul 9 malam, kitaorang konvoi 3 biji kereta. Abang aku bawa kat kedai senandum malam . Masa sampai mujur ada meja orang baru siap makan, kitaorang booking terus..   cara ikan di bakar nampak macam biasa saje..tapi rasanya agak sedap tak macam biasa..hihi
Tapi masa menunggu kat sini agak lama , anak-anak agak keboringan sampaikan kena gaya dengan alat permainan yang di beli di kedai bersebelahan ...huhu
apapun kedai kat sini salah satu kedai ikan bakar yang terbaik pernah rasa ...tq kepada abang-abang yang belanja hihi


memilih menu

ketam laut

Ammar dengan kapal terbangnya

ikan siakap bakar

ikan jenahak bakar

ketam masak pedas

sotong goreng tepung

undang goreng
http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png