expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Selasa, 22 September 2015

Rumah penempatan mangsa banjir Kelantan Hampir siap


Sebelum balik kampung singgih tengok aliya arissa di wad pediatrik hkl, dah seminggu masuk wad sebab demam dan ada kuman dalam paru-paru.. semoga aliyaa sepat sembuh dan pulih seperti sediakala ..
aameen...




Lepas tengok arisa terus bertolak balik kampung ...jalan clear ada tempat2 je jemm...sebelum keluar tol gombak .


Alhamdulillah selamat tiba di kampung pukul 11 tengahari , 12 jam perjalanan sebab berhenti tidur ...hihihi


   Rumah mangsa banjir dah hampir siap .. yang terletak di hadapan rumah kami sumbangan kerjaan selangor.

Isnin, 14 September 2015

Konvoi Hari Merdeka MAOC Seri Kembangan ke Kuala Linggi


Sempena cuti Hari Merdeka sempat berkonvoi bersama geng MAOC Seri Kembangan  ke Kuala Linggi , kali nie Wan kebun sebagai tuan rumah menyambut kami kat sana . 

Bertolak ke sana seawal jam 6.30 pagi berkumpul selepas tol serdang pukul 7.00 pagi . Sebelum sampai sarapan dulu di kedai makan kuala linggi . Lepas sarapan baru gerak ke pantai dan terus cari port untuk sesi BBQ , lepas tu mandi manda . main bola sampai pancit baru makan tengahari.. 
Diorang semua bermalam kat sana hanya kami saja balik terus sebab ummi kerja shif malam...

Terima kasih wan kebun bagi cenderahati keychair sebagai tanda kenangan dan terima kasih juga kepada park din and  Maoc SK  mengajurkan aktiviti santai untuk mengisi cuti merdeka ... lain kali insyaAllah kami join lagi ... 
  










Ahad, 13 September 2015

Karnival Usahawan Desa 2015 @ Putrajaya


Berkesempatan sekali lagi ke karnival usahawan desa , kali ni round puas-puas, banyak makanan untuk di tester... hihi kawasannya terlalu luas ...sampai lenguh kaki berjalan...masa ni ada persembahan tradisional paluan kertok dari kelantan ... karnival di langsungkan selama seminggu ...

 
persediaan sebelum persembahan kertok berlangsung



bahulu pun ada 

ag hos acara rebut kerusi


chek tekanan darah


bakal pemandu F1

Yang terbaru tentang KUD2015

KUD 2015 

memberi tumpuan khusus kepada aspek pemasaran bagi meningkatkan daya saing usahawan luar bandar melalui pelaksanaan insiatif-insiaitif baru seperti berikut:

mempromosikan iconic product  luar bandar – sebagai simbol  produk yang berdaya maju dan boleh diperluaskan di kawasan luar bandar;

memperkenalkan produk atau stock keeping unit (SKU) baru.  KUD 2015 menyasarkan untuk memperkenalkan sebanyak 20 produk atau SKU baru luar bandar yang merupakan inisiatif untuk menggalakkan budaya berdaya saing serta inovasi dalam pembangunan produk;

memperkenalkan street marketing sebagai strategi pemasaran yang praktikal terutamanya bagi usawahan-usahawan perusahaan kecil dan sederhana

mengenegahkan cooperative movement dalam pembangunan ekonomi komuniti.  Sehingga kini sebanyak 57 koperasi di bawah program Desa Lestari telah menjadi entiti perniagaan sebagai enabler kepada gerakan ekonomi berkomuniti 

melibatkan seramai 729 usahawan mikro dan PKS yang menjalankan perniagaan/perusahaan daripada pelbagai kategori seperti makanan dan minuman, produk berasaskan pertanian dan penternakan, kraftangan dan seni halus, kesihatan dan kecantikan, produk organik, pelancongan, perkhidmatan perladangan dan peruncitan.

Bawa Tok Bah and Niks Familys Jalan-Jalan @ IOI City Mall


Pada 5/9/2010 Tok bah n tok ma datang jalan-jalan sambil melawat cucu sebab raya hari tu tak balik ...
hari pertama bawa jalan2 ke KUD kat putrajaya, lepas tu ke Sogo and makan malam di restoran suraya seafood kg baru ..


Karnival USahawan Desa

Basking depan kedai suraya seafood




            Esoknya jalan-jalan ke IOI City Mall , abg ammar kakak amanda dan mak sepupunya arisa berpeluang naik dinosaur , RM20 sekali naik seminit je bergerak setiap seekor...petangnya makan di sup urat keting bandar baru bangi dan sebelum tok bah n family bertolak balik naik bas sempat bawa ke sate kajang hj samuri ... 


abe ammar bersama mok sepupu sebelah kiri dan sepupu 


















Khamis, 10 September 2015

Seminar Pengurusan Kewangan @ Stadium Tertutup MPSJ Sri Serdang


throwback
Menghadiri seminar pengurusan kewangan yang di sampaikan oleh Tuan Afyan Mat Rawi biodata beliau di sini ,.Program bermula pada pukul 8.30 pagi dan berakhir pukul 2.30 petang
 7 modul yang di terangkan iaitu : 

aliran tunai
nettworth
simpanan
takaful pelaburan
zakat dan penyucian harta
wasiat dan pembahagian harta 


apa saja soalan di tanya tuan afyan akan jawab
pembelajaran tentang ilmu sontot pun ada..

alhamdulillah sangat bermanfaat 









antara peserta yang hadir

Giveaway : Choose yourself by Mdmnissa





Rajin plak aku join haha jom memeriahkan giveway nie yee..terjah blog tuan empunya di disini 

no 3,6&7
http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png