expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Isnin, 18 April 2016

Durian Musang King Di Seri Putra


Semalam makan malam tempat favorite di perantau hill , Order Air Perantau Hill special , dan Vanila Nyumm..nyumm.nyumm. .... Lepas tu beli durian musang king RM28/kg ...dua biji ummi belanja haha perh sedap betul makan tak ingat .....  











Laptop Lenovo i7 Second hand





 Tengah survey cari laptop second untuk buat study, rupanya member sebelah meja nak tolak laptopnya...apa lagi sambar terus ....laptop jenama lenovo prosessor core i7 ,ram 4g . dapat harga Rm1300.00 ...




Sabtu, 16 April 2016

Kedai Akok Bahulu Yang Sedap



Ni la tempat saya mula-mula menimba pengalaman dalam berniaga, Tugas saya hanya membuat kuih saja, melayan pelanggan saya malu, masa mula kedai nie buka dulu , ma pergi solat kalau ada pelanggan berhenti depan kedai saya lari menyorok...haha lama-lama dah ok .  
  ada satu kali masa tu dah boleh sikit-sikt layan pelanggan ... Kru radio THR Gegar berhenti, Dj Nasa , Dj Nas dan ramai lagi... mula masukkan kuih dalam plastik relaks jer tapi bila dah perasan yang singgah tu abg2 DJ ...tangan tiba-tiba jadi ketar...tapi nasib baik dj nas kelakar, siap masuk dalam kedai tolong buboh...
rugi masa tu bukan zaman telefon ada kamera..kalau tak boleh selfie dengan abang2 dj..

ok kedai ni terletak di hadapan masjid di kg lepan jenut (tempat orang jual lemang) lebuh raya kuala krai gua musang .
kalau lalu jangan lupa singgah yer kedai family saya...
Terima Kasih hihi






banner bahulu d'qaseh


Isnin, 4 April 2016

5 Masalah Unifi Yang Perlu Anda Tahu



Meh nak bisik tak boleh bagitahu kuat nanti semua dengar hihi 



Alhamdulillah baru dapat upgred dari streamyx kepada Unifi , tapi selepas register  Unifi ,  baru tahu rupanya ada masalah boleh berlaku...

5 Masalah sebelum dan selepas pasang unifi antaranya :

1. bila keluar rumah data dah rasa slow, anak-anak guna untuk tengok youtube cepat hilang sabar, kat rumah laju jer..sekali klik dah keluar ... bila ada loading jer dah bising...

2. bukan anak jer kita pun macam tu juga ..kat rumah bila browse cepat jer ...bila ada kat luar rasa nak baling jer telefon ... hihi

3. Yang nie bergantung pada nasib, masalah unifi  bila nak pasang port dah penuh....ingatkan jiran-jiran tak pakai..rupanya diorang dah pasang lagi awal... sebelum port habis lebih baik kita pasang cepat-cepat.. saya haritu port dah penuh tapi nasib baik ada jiran yang pindah rumah ... boleh sailang port dia...hihi lagi satu anda perlu tahu..port kita boleh di sailang kalau bil tertunggak lama...jangan bagi kena sailang orang nanti kalau port penuh nak pasang balik tunggu masa lama...silap2 dah tak dapat terus ..menyesal oooo

4.  Masalah nie berlaku pada yang memiliki TV jenis lama petak besar macam tv saya,hihi lepas dapat chennal semua saluran free selama satu bulan, kena berkira-kira tukar tv baru untuk sesuaikan dengan signal HD baru syokkan..buat masa nie layan saluran hd dengan tv sedia ada la dulu ...hihi

5. masalah nie yang ada anak kecil jer...unifi ni di bekalkan sekali dengan tel rumah, no pula kita boleh pilih yang berkenan di hati ... telefon yang di bekalkan mudah alih...anak-anak selalu buat main... bila nak guna lupa letak kat mana  sebab sorokkan dari anak...nanti anak besar sikit masalah ni boleh di atasi hahaha...

itu jer dulu selama 3 minggu guna unifi..nanti kita update lagi yer ..


yang ingin register unifi boleh whatsapp saya ..saya boleh tolong registerkan tak perlu pi tm point ... hot line 019 2648485






Jumaat, 1 April 2016

Teknik Jutawan Irfan Khairi di Program Ana Edar @HQ Gombak


Alhamdulillah berkesempatan hadir seminar irfan khairi anjuran Ana Edar pada 5 mac 2016 yang lepas,..

irfan khairi share info tentang facebook marketing yang cukup padat berinformasi ..
terima kasih ana edar menjemput irfan khairi kali nie.. 





Pesan IK 

Fokus satu produk supaya menjadi pakar tentang produk tu


Cari Ilmu/ tambah ilmu 


Buat Kerja Susah . / konsisten  






http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png