expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Isnin, 4 April 2016

5 Masalah Unifi Yang Perlu Anda Tahu



Meh nak bisik tak boleh bagitahu kuat nanti semua dengar hihi 



Alhamdulillah baru dapat upgred dari streamyx kepada Unifi , tapi selepas register  Unifi ,  baru tahu rupanya ada masalah boleh berlaku...

5 Masalah sebelum dan selepas pasang unifi antaranya :

1. bila keluar rumah data dah rasa slow, anak-anak guna untuk tengok youtube cepat hilang sabar, kat rumah laju jer..sekali klik dah keluar ... bila ada loading jer dah bising...

2. bukan anak jer kita pun macam tu juga ..kat rumah bila browse cepat jer ...bila ada kat luar rasa nak baling jer telefon ... hihi

3. Yang nie bergantung pada nasib, masalah unifi  bila nak pasang port dah penuh....ingatkan jiran-jiran tak pakai..rupanya diorang dah pasang lagi awal... sebelum port habis lebih baik kita pasang cepat-cepat.. saya haritu port dah penuh tapi nasib baik ada jiran yang pindah rumah ... boleh sailang port dia...hihi lagi satu anda perlu tahu..port kita boleh di sailang kalau bil tertunggak lama...jangan bagi kena sailang orang nanti kalau port penuh nak pasang balik tunggu masa lama...silap2 dah tak dapat terus ..menyesal oooo

4.  Masalah nie berlaku pada yang memiliki TV jenis lama petak besar macam tv saya,hihi lepas dapat chennal semua saluran free selama satu bulan, kena berkira-kira tukar tv baru untuk sesuaikan dengan signal HD baru syokkan..buat masa nie layan saluran hd dengan tv sedia ada la dulu ...hihi

5. masalah nie yang ada anak kecil jer...unifi ni di bekalkan sekali dengan tel rumah, no pula kita boleh pilih yang berkenan di hati ... telefon yang di bekalkan mudah alih...anak-anak selalu buat main... bila nak guna lupa letak kat mana  sebab sorokkan dari anak...nanti anak besar sikit masalah ni boleh di atasi hahaha...

itu jer dulu selama 3 minggu guna unifi..nanti kita update lagi yer ..


yang ingin register unifi boleh whatsapp saya ..saya boleh tolong registerkan tak perlu pi tm point ... hot line 019 2648485






Tiada ulasan:

Catat Ulasan

http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png