expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Rabu, 28 Mac 2012

Dinner Ana Ikan Bakar Petai

Sempena abah n ma datang KL kitaorang bawa makan di Ana ikan bakar yang berhampiran  dengan tol bandar baru bangi .  Kami sampai agak lewat sikit, sebab smbut adam dlu kat umah sambil tunggu bro ju dari tampin. Menu pun banyak yang dah habis .
Menu yang dapat order  dua ekor ikan jenahak, sekor siakap. udang harimau, sup ekor dann tomyam cendawan dan kupan masam manis..air laici, jus oren dan tembikar.. ayam dan daging semua dah habis.:) 
Rasa masakan dan ikan bakar di balut dengan daun pisang berempah bersama petai agak memuaskan hati walaupun x dapat try menu lain . lain kali kena pergi awal lagi :)     layann.. 




bro ju n wife

posing dlu sblm makan
bro din n wife
chekcik n sue
abah na ma


buka daun pisang duluuu


lepas makan layan cucu main


my family

Birthday Adam Afiq 5th

Sebelum g dinner sempat sambut birthday anak sedara adam afiq kat umah .
Selamat hari lahir adam, semoga jadi anak yang soleh dan taat pada Allah dan papa n mama . dr Pak do Makdo N ammar iskandar :)

adam afiq 5 thn

Ammar

x sabar nak makan kek meeemmm

Riadah dan ziarah CEO Akok Sri Jenut

Hujung minggu kali nie bawa ayah n mok ammar jalan2 pusing putrajaya sambil2 ammar dan adam main basikal,
Mak n ayah datang melawat kak iparkena tahan di wad HKL sebab ada komplikasi semasa mengandung anak ke 2. di jangka 30/03/12 akan di buat pembedahan .

bergambar bersama sue , adam , mok n ayoh

dapat berkayuh senyum sokmo
30km/j kayuh

di peluk abg adam

sume tempat dok pusing
 


my father n mother


dari bawah sampai atas berlari

ayoh control

Pesta Belon Panas @ Putrajaya 2012

Lepas pergi karnival Proton Power of 1, kitaorang pergi lak pesta belon udara di putrajaya . Sampai sana lebih kurang kul 5.30 petang. Kereta dah bersusun-susun. tempat parking semua dah penuh. Pusing2 dapat la parking kat tepi jalan.
Orang dah memenuhi segenap ruang untuk nanti belon udara di naikan. Tapi tengok kat langit gelap macam nak hujan . Macam tak dapat je belon nak berlepas . tunggu punya tunggu kul 6.45 petang baru la belon udara berlepas di mulai dengan belon berkepala doremon ..
Magrib dah masuk, kitaorang sambung layan belon udara kat masjid besi . layaan..

bola bertimbun-timbun

suka bila  dapat belonn di perhati mkcik bju kurung merah cekak pinggan

orang ramai memenuhi segenap ruang

big skrin ada

aksi my hero

mana lagi besar

belon panas dari kedah warna hijau

last posing dah nak masuk waktu magrib

Rabu, 21 Mac 2012

Karnival Proton Power Of 1 di Bukit Jalil

Hujung minggu berkesempatan bawa my hero jalan-jalan tengok pameran Proton di perkarangan stadium bukit Jalil bersama family aqil  , Karnival yang julung kali di adakan oleh proton bertema proton power of one , Sampai kat sana lebih kurang pukul 1 lebih, cuaca agak panas .
Tengok satu khemah ada ramai orang , ingatkan apa laa.rupanya orang beratur nak hantar borang masuk peraduan sms & win . syartnya mudah hantar sms , bagi jawapan selepas 90 minit tunggu msg untuk dapat hadiah . kalau bertuah dapat kereta savy.
Cuaca agak panas kitoarang pegi ke khemah jualan baju atau cenderamata proton dan upin ipin, sambil bergambar dengan upin ipin, my hero takut plak bila tengok upin ipin kepala besar...sambil2 tgk barang2 sambil hantar msg peraduan, mane tahu menang savy..hihihi
Lepas tu tengok demo kereta Lotus F1 dan Satria Neo buat drif .Proton P31-2c buat demo banding dengan persona  dari segi handling . dok pusing-pusing tiba2 dapat sms dari proton suruh g ambil free gift di khemah urusetia . Isi borang survay dari proton hantar lepas tu dapat baucer RM 100 beli barang2 kat khemah jualan. Alhmdullilah rezeki baju nga beg kat my hero..hihihi





dari jauh teruja bila dekat takkut plak hihihi

try naik kereta konsep power elektrik

bersama aqil hadapan satria relly

Enjin baru proton CFE

Lotus F1 buat drif,

2 buah Satria neo test handling

dapat kupon percuma

Jumaat, 16 Mac 2012

Testing UniFi di Cabin Outdoor


HUBUNGI SAYA UNTUK DAFTAR UNIFI /STREAMYX DENGAN MUDAH!!



Testing OLT outdoor di cabin Bangi lama . 

Untuk daftar Unifi / Streamyx saya sedia membantu, boleh call saya .

Tel : 019-2648485
boleh msg, whatsapp, telefon




Untuk 5Mb/s = RM149, 10Mb/s = RM199.00, 20Mb/s = RM249

 onu / modem, RG wifi residentail gateway 

otai configure

set-top box  hypptv

speedtest. 10Mgb

Mengenali infra Unifi / Kawasan Service Unifi

Jika salah satu jenis FDP( fiber distribution Point ) ada di kawasan rumah anda , Unifi dah available ... 

Wall FDP

Pole FDP

FDP padestal

Khamis, 15 Mac 2012

Lunch di Gerai Ikan BakAr Kak Jat

Hari ni makan tengah hari di kedai kak jat ikan bakar, kawan kita cakap kat sini sedap ... lokasi kedai berhampiran dengan Istana Negara jalan Mahameru . Sampai kat sana lebih kurang pukul 01.15 tghr, 15 minit perjalanan dari opis ,parking pun dah penuh.
Orang ramai dah beratur panjang . Kat situ ada gerai lain juga yang menu ikan bakar , tapi kedai kak jat paling ramai orang. Masuk cari port , tapi semua meja dah penuh, yang tinggal meja L shape je..tak pe la janji dapat duduk...
Lepas tu beratur pilih menu 8 ekor sotong , 3 ekor ikan pari . 4 ekor ikan kembung , 4 ekor ikan kelli untuk tujuh orang makan dan nasi tambah 2 pinggang .. harga boleh kira berpatutan la juga dengan menu yang kitaorang ambil...Alhamdulliah lepas nie leh bawa ummi plak...kikiki
sutung tengah bkar dalam daun pisang atas dapur

ikan pari belum masak lagi 

perlu beratur tunggu turn untuk ambil ikan

taiko ikan bakar posing dulu..

sotong bakar lemak , lembut dan garing

migi n wife ceria lepas siap makan..


gerai no 3 ikan bakar kak jat


Licin tinggal tulang pari jee,,,din habiskan..kiki
       
http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png