expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Khamis, 22 November 2012

Pekan Rantau Panjang


Balik kampung hari tu sempat juga pergi jalan-jalan di pekan rantau panjang, nie kali pertama aku pergi  dengan ummi dan ammar .  rasanya lama dah tak sampai kat sini , rasanya last datang sebelum kahwin ..hihi  
Bertolak ke sana dari pasir puteh jarak perjalanan lebih kurang 80km melalui jln  pasir mas .. sampai kat sini lebih kurang pukul 4.30 petang .. 




melintasi jambatan sebelum bulatan pasir mas rantau panjang


nasi kerabu rm2.50

kompleks kastam
Masuk je pekan rantau panjang kali ni takde la sesak sangat , mungkin sebab dah petang . Alhamdulillah mudah je dapat parking .. sampai je pekena terus mee celup kat hadapan pasar ..   lepas tu masuk pasar besar cuci2 mata..takda plan nak beli apa..masa sampai ammar tidur bila dah sedar badmood skit..lepas dapat air sabun kesukaannya baru ceria ..


mee celup

keropok-keropok segera

barang kraf

Dalam tak de plan nak beli belah..ummi sempat juga sambar toto dan satu pasang baju .. ammar pula buat permintaan kereta control sebab dah rambang mata tengok banyak sangat mainan..biasa ammar tengok je mainan tak pernah minta ... aku pun sambar juga 2 helai seluar jins 501 ori usa..hihi ...lain-lain beli juga buah buahan untuk bawa balik kat umah mok ammar .  
ammar masih badmood

Bantal-bantal dan anak patung
bunga-bunga hiasan




senyum simpul dapat kereta ...


4 ulasan:

  1. baru 2x smpi sini....tak tahu apa yg best sgt org ke sana..

    sama je dgn nilai3 tu rasanya..

    wah suka ammar dpt keta senyum smpi telinga

    BalasPadam
    Balasan
    1. mungkin pasar kat sini org ckp sbb tmpt bebas cukai kalau leps dgn kastam lg pun dekat dgn sempadann...ammar nk balik bru o.k masa smp meraga jgk..hihi

      Padam
  2. saya ke sini lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dulu..masa darjah 4 kot kalau tak silap..hahaha..

    last saya ke Kota Baru awal tahun ni....tak sempat nak ke sini...teringin juga nak tgk tempat yang org selalu datang ni kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. waaaa darjh 4 ..itu sudah laaaaaama, kikiki klau pegi kelntn jgn lupa singgah kedai kuih tradisional Akok Sri Jenut..tq

      Padam

http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png