expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Rabu, 26 Disember 2012

Bukit Tinggi 2012


Jalan-Jalan di bukit tinggi last pegi kat sini masa tu ammar baru 5 bulan , tiket skli masuk kat sini 12 inggit seorang . Jalan-jalan habiskan cuti hujung minggu , selain cuaca yg dingin kat sini ada perkampungan perancis dan jepun..apa yang best pemandangan yang menarik .

jambatan menghubungkan perkampungan perancis

Pemandangan perkampungan jepun , kereta boleh sampai ke atas. parking dan perlu berjalan sambil mendaki sedikit untuk sampai ke perkampungan jepun ..

KAt situ ada restoran jepun dan spa , ada juga replika rumah jepun.. kalau nak boleh try pakai pakaian tradisi jepun kimono untuk bergambar ..


berhent rhat jap...pnatt

ammar sporting posing dlu hii


landskap di perkampungan jepun

replika rumah jepuun


seblah turun ammar dah tak nak jalan..hhuhu

PErkampungan perancis ada hotel, ingat nak check in tapi masa ni dah penuh sebab ada syarikat buat family day ... masa kitaorang sampai ada persembahan akrobatik yang di bawa khas dari negara china ...
layan persembahan ...


kasih ayah ...hihihi

pemandagan hotel dari tingkat 4


 
 

bila time nak balik dah tak nak jalan...huhuhu

Masa balik singgah masuk KL pusing-pusing KL dlu...hari cuti jalan tak jem...singgah kampung baru..pekena nasi lemak antarabangsa dengan Air kelapa  campur nenas, 2 pinggan nasi lemak sekali hadap...hihi lepas siap makan baru balik umah...





menara klcc
 
 
nasi lemak antarabangsa

air kelapa + nenas

  

2 ulasan:

  1. x penah sampai sini
    perancis betul tu penah la pegi ;)

    oh lawa tempatnya..boleh pegi nanti
    tiket masuk pun x mahal sgt

    CNY tak balik kg ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni perancis olok2 jee hihihi...CNY tak pasti blk ke tak..maulud nabi ari tu dah blk...tp mungkin blk lg kot...

      Padam

http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png