expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Rabu, 3 September 2014

Qaseh Gold Adinda Ramuan Istimewa Buat WanitaQaseh Gold Adinda khas untuk orang pompuan atau kaum wanita.

Ramuan Qaseh Gold Adinda:

Qaseh Gold merupakan minuman herba yang diformulasikan daripada Pemakanan Sunnah yang mengandungi kurma, madu, habbatus sauda', buah tiin, zaitun, delima & air zam-zam..juga diperkayakan lagi dengan kehebatan gam arab sebagai prebiotik semulajadi & herba tradisi seperti za'fran, ginkgo & sireh. Kesemuanya merupakan bahan/ramuan yang hebat & padat khasiatnya untuk tenaga dalaman dan luaran..Kerana Qaseh Adinda turut ditambah dengan ramuan herba terbaik seperti passiflora, pegaga & manjakani. Ramuan yang istimewa & mempunyai rasa dan kelazatan yang tersendiri.

Rasa Qaseh Gold Adinda ni seperti jus kurma..


ingin dapatkan qaseh gold adinda hubungi saya  019 2648485KURMA

Buah 1001 fungsi yang di kisahkan dalam surah maryam ! Kaya dengan gula semulajadi untuk membekalkan tenaga fizikal & minda .
Kajian menunjukkan kurma mengandungi konsentrasi anti oksida polyphenol yang tinggi di kalangan buah-buahan kering
Amalan memakan kurma turut boleh membantu menstabilkan emosi . Kurma juga kaya dengan serat untuk membantu pelawasan


MADU

Dalam surah Al NAhl ayat 69 Allah telah memberi pengesan tentang kehebatan madu sebagai penawar kepada pelbagai penyakit . Tidak dapat di sangkalkan lagi , madu kaya dengan vitamin & mineral untuk menyokong system tubuh yang sihat.
Terkenal sebagai agen mencerdaskan minda & meningkatkan tenaga!
Madu bercirikan anti baktiria, anti oksida & anti virus untuk menguatkan system imun tubuh .

HABBATUSS SAUDA’

Juga di kenali sebagai jintan manis . Dalam satu hadis yang cukup memberi harapan , Nabi Muhammad SAW menyifatkan habbatus sauda sebagai penawar kepada pelbagai penyakit melainkan mati .
Kajian mendapati habbatus sauda berupaya meningkatkan system imun tubuh & membekalakan tenaga kenara cirinya yang anti bacteria , anti virus , anti histamine , anti fungus &anti oksida serta dapat membantu mengatasi pelbagai penyakit seperti asthma, bronchitis, enczema, alahan & batuk .

BUAH TIIN

Buah yang enak di pilih oleh Allah untuk bersumpah dengannya dalam surah At Tin & pastinya mempunyai nilai kesihatan ang tinggi .
Merupakan sumber mineral vitamin & anti oksida yang penting bagi meningkatkan keupayaan tubuh serta menguatkan system ketahanan tubuh bagi melawan jangkitan .
Buah tiin juga di katakana melegakan keletihan & merangsang kuas otak .

Minyak Zaitun

Minyak zaitun cukup popular di Negara Mediterranean & merupakan salah satu makanan warisan Rasulullah SAW yang cukup unik .
Minyak zaitun kaya dengan vitamin E & polyphenols, sejenis anti oksida yang berupaya melindungi sel tubuh daripada kerosakan .
Mengamalkan minyak zaitun dalam diet seharian boleh membantu memberi perlindugan awal kepada tubuh daripada risiko penyakit berbahaya seperti masalah jantung .

DELIMA

Antara buah yang di sebut dalam al Quran kaya dengan vitamin & minerka sera anti oksida yang dapat mengekalkan perjalanan darah yang lancer ke seluruh tubuh serta membantu membaik pulih sel tubuh yang rosak akibat radikal bebas .


AIR ZAM-ZAM
Air yang penuh keberkatan & berupaya merawat pelbagai penyakit
Mengandungi mineral yang lengkap & seimbang dayng dapat membantu meningkatkan system imun tubuh

ZA’FARAN

Di katakana rempah termahal di dunia tetapi padat dengan khasiat kesihatan
Merupakan sumber mineral yang baik seperti klasium potassium zat besi & zink yang sememangnya di perlukan untuk menyokong tumbesarran yang siihiat & kuat
Baik untuk membantu melegakan masalah asthma, insomnia, batuk , kemurungan & penghadaman.

GINGKO
Ginko Biloba terkenal sebagai herba minda. Kajian menunjukkan ginko berupaya merangsang fungsi minda & menguatkan ingatan ,
Ginko mengandungi antioksidan flayanoid, terpenoid yang melindungi saraf otot jantung pembuluh darah & retina mata .


PEGAGA ( CENTELLA)

Juga dikenali sebagai gotu kola, mengandungi banyak menfaat kesihatan , Antaranya  untuk membantu melegakan masalah eczema jankitan pernafasan asthma demam selsema & insomnia .
Pegaga juga di percayai dapat meningkatkan keupayaan menta & mencergaskan tubuh

GARAM BUKIT

Garam semulajadi yang kaya dengan mineral membantu merperbaiki system pernafasan & melawan jangkitan merangsang fungsi metabolic mengimbangi PH tubuh mengurangkan kekejangan otot, memperbaiki penghadaman membantu penyerapan mineral dalam sel & menggantikan elektolit yang hilang

GAM ARAB

Juga dikenali sebagai GAM Akasia keran didapati daripada pokok jenis tersebut
Merupakan prebiotik semulajadi yang dapat membantu menyihatkan usus & melegakan masalah sembelit .untuk maklumat lanjut atau boleh hubungi
call / sms/ whatsapp 019-2648485

email : mahmudz9101@gmail.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png