Sempena jamuan potluck yang di adakan untuk tingkat 3 di ofis, ...kat kampung dulu biasa buat kuih bahulu masa kerja dengan akok sri jenut ...tapi dah lama tak buat, ..tergerak hati untuk cuba buat kuih bahulu .....
![]() |
| pengadun yang dapat dari cabutan bertuah tahun lepas 1st nak guna |
![]() |
| telur ayam sepuluh biji |
![]() |
| timbang gulaa |
![]() |
| telur dah kembang |
![]() |
| siap bakar |
![]() |
| abang ammar cuba ..terus nak bawa kat umah pengasuh.. nak bagi dgn kawan2 katanya. |
![]() |
| jamuan potluck kat opis |
Resipi sendiri sebelum merujuk resipi dari kedai Bahulu Sri Jenut Ent
10 biji telur ayam
380 grm gula ( perlu di kurangkan kwn opis ckp manis,+- 200grm)
sedikit perasa
pewarna kuning secukupnya
200grm gandum ( perlu di tambah lagi nampak mcm kurang , +-300grm )
sedikit garam..
adun telur sampai kembang dan masukkan gandum..lepas tu bakar ...







Tiada ulasan:
Catat Ulasan