expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Isnin, 16 September 2013

Pertandingan Bunga Api Putrajaya


              Cuti Hari Malaysia bawa abang dan anak saudara dari kampung yang bercuti lepas habis exam upsr pergi tengok pertandingan bunga api di putrajaya .. malam nie persembahan bunga api dari negara USA selama 25 minit . Bermula tepat pukul 10.00 malam....untuk view yang jelas di cadangkan berada di lokasi hotel Pullman ..pertunjukan last pada 2 oktober ni...

5 buah negera bertanding 30 Ogos Malaysia, 31 Ogos Korea selatan, 13 sep Perancis, 14 sep China, 15 Sep USA dan last 2 Oktober UAE .  

            Kami tiba kat sana lebih kurang pukul 9 lebih...dah penuh kereta parking sekitar jalan di tepi tasik berdekatan PICC ... dah tak de harapan kalau nak parking tepi jalan ....cuba masuk parking di tingkat bawah hotel pullman nasib baik lepas....jadi tak perlu jalan jauh...naik lobi terus cari port untuk duduk sambil tunggu letupan bunga api....dapat port yang di sediakan dalam kawasan berpita sebab ada anak kecil...

di cadangkan 5 minit last.. rekodkan video sebab masa tu letupan bunga api paling meriah.....tapi malam tu kamera aku dah kehabisan bateri ..

layan selama 25 minit ...




Baju putih datuk Freddie presiden karyawan


5 minit sebelum bunga api meletup

rombongan che kiah 









video


2 ulasan:

  1. Kemassssss. ..... kat mn yerrr pullman hotel tuhhhh.....percient berapooooo minta pencerahan. .....heeeeeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. pok ali ...percient 5 dkat dgn picc...ejah tgk sign board ..hikhikhik

      Padam

http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png