expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Selasa, 5 Jun 2012

Rim Pecah Jodoh TAk Panjang..5 Bulan berkenalan ..


Kisah kali nie tentang rim tayar keta aku, sebelum tu storynye.....

Bagi pinjam keta kat abang aku ,  kawan dia yang bawa sebab abang aku tak biasa dengan jalan KL. kul 1 pagi hantar balik.

Pagi esoknya aku and family mahu keluar jalan-jalan, sibuk hero aku dok ajak alan-alan...baru je keluar dari simpan dah rasa lain macam dengan tayar kereta  aku. berhenti kat bahu jalan tengok takuT2 tayar bocor..emm tak de apa-apa..aku teruskan perjalanan...masuk lebuhraya dalam 40km/j stereng kereta aku dah bergoyang , masuk 80km/j bergegar macam nak tercabut ...apa lagi hantar workshop laaa kasi pomen check ....

sampai kat kedai check belancing , buka tayar satu lagi ...apek kat workshop terkejut ayyoooo..(yeke mcm tu ek) dah xingt dah...haha  nie dia rupa RIM tayar kereta aku .

total lost
Rim nie baru pakai 5 bulan, awal tahun ni tukar...dah jadi mcm tu..tanya apek dia ckp xleh repair..so bgi mengelakkan stereng brgegar aku msukkn dlu tayar spare yg rim standart 14..senget skit .. dah la minggu depan nk travel ke utara.. citer kat pomen aku nk travel jauh..dia cakap bhya..dia nk bgi pmjam rim dia dlu , byar Rm80 dgn syart lps nie tukar Rim baru kedai diaa..bkn tak nak tukar kedai dia mahal sangat..

Rim asal
Kawan aku  cakap ada tempat Rim murah area selayang apa lagi ke sana la aku bersama wife n my hero..terpaksa tukar 4 biji yang baru..kedai tu ambik seratus setengah  je rim asal, Rim baru dia bagi Rm650 tu pun jual nama IPD sebab tokey dia bangla..hihi..campur tolak dekat 800 rtus habis melayang...






jodoh tak panjang
suspek lubang yang di terjun
 Ada call gak abang aku tanya, dia cakap mungkin lubang area dekat rumah ....emmmmmm nak wat camne dah berlaku....
Tukar rim baru

Lepas tukar rim, pergi jalan-jalan sambil cuci mata di Plaza Kenanga ....pakaian kat sini murah kalau beli borong ...


ammar dan aqil


 Sebelah petang pergi makan chicken chop di sri gombak....harga western kat situ agak murah juga......
layan upin ipin dulu..


abe Long dan Nurse Lina

2 ulasan:

  1. Amir Super Spontan5 Jun 2012 11:10 PTG

    Aku rasa engko pasang rim replica tuh cpt rosak....klu rim ori aku rasa ok kot.... x pun penumpang ramai sgt.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab penumpang ramai kot..diaorang naik 5 orang ..sume lelaki...

      Padam

http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png