expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sabtu, 15 Jun 2013

Big Red Strawberry Farm dan Pasar malam Brincang @ Camaron Highland


Trip cameron highland kali nie bersama family dari kampung, bertolak dari serdang pukul 8;00 pagi..sampai sana pukul 11;00 tengahari konvoi dengan kakak dari sg buluh,..mak dan ayah ammar bertolak dari kelantan..... sampai sana telefon wakil tuan rumah ..terus hantar kami ke Wafa homestay yang terletak di tanah rata .... 

exit cameron highland

parking tepi di lata iskandar

ammar berhenti mandi di air terjun lata iskandar

mercu sempadan tanah cameron highland

posing duluuu dah nak sampai

Lepas check in di wafa homestay , makan tengahari dulu sebelum keluar jalan-jalan...makanan dah siap masak dari rumah...mok masak . ummi pun masak juga...bila dah campur, banyak pula lauk pauk untuk menu lunch ...hihihi lepas tu acara potong kek sempena hari lahir aku dan hari bapa ....(",)/


kek hari bapa n hari lahir

abg ammar pun join sekali..
Lepas lunch tunggu petang sikit baru sedap nak jalan-jalan...kitaorang pergi kat big red strawberry farm yang terletak di brincang....kereta parking kat atas bukit...
bergambar bersama...

buah strawberry


aiskrim strawberry satu sorang..hihi


layan anak-anak main sambil tunggu tok ayoh duduk di kerusi mengurut


Lepas tu bawa mak ammar singgah di pasar malam brincang....orang padat nak jalan pun susah...parking kereta tempat biasa kami parking kalau datang siini..iaitu kat dalam kawasan pejabat pos....bayar 3 ringgit kat budak jaga parking...kat sini memang susah nak parking ....lepas penat pusing pasar malam terus balik ke homestay untuk rehat..







Tiada ulasan:

Catat Ulasan

http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png