expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Isnin, 18 Januari 2016

Filem Mat Moto Tak Sedap?





semalam lepas main bowling di alamanda abg ammar ajak pergi tengok wayang , aku turutkan jer sebab upah dia teman aku ...tapi tak tahu cerita apa yang best sekarang...beli tiket pun tanya orang jual tiket , cerita apa masa yang terdekat dan sesuai untuk kanak-kanak . 

abg ammar tengok banner mat moto, dia cakap nak tengok cerita tu..nasib baik cerita nie tayang masa terdekat, jadi tak payah tunggu lama...lepas beli tiket pergi makan dulu baru masuk tengok .

posing duluu 

request nak air macam aiskrim yang warna ungu..

Filem mat motor di arahkan pekin ibrahim dan  sebagai pelakon utama . 
bagi aku cerita ni agak hambar dan membosankan , boleh buat tertidur  hihi ....mengesahkan perjalanan al yang menjelajah ke setiap negeri untuk beli helmet yang harga puluh ribu..sambil di temani gadis berpakaian pengkid yang kecing tepi jalan ....dia cari helmet tu untuk memenuhi hasrat kawan dia yang meninggal sebab di pukul orang ramai dalam kemalangan . 

kemalangan berpunca pemandu kereta serta pak cik motor langgar lampu merah dan kawan al terbabit sama, tetapi masyarakat menyalahkan kawan al yang menganggap dia mat rempit ..sin imbas kembali masa nak habis.

semasa menjelajah ke setiap negeri tiada apa yang berlaku cuma , shoot gambar dan pemandangan setiap negeri agak cantik di paparkan...selain itu hanyalah urusniaga membeli helmet..yang jual plak otai2 cerita dulu2 ...faruk gagak hitam kat terengganu, faizal husin kat kelantan, samsul yusof kat peneng, dan shaizy sam kat melaka...gaya bercakap plak lebih kurang gaya cerita asal cuma dah berubah jadi baik....masa pertemuan dengan sem tu jer baru ada rasa feeling...yang lain2 sekejap jerr short..dan di selit aksi penunggang yang buat willy sambil di kawal polis trafik . hihi 

abg ammar plak dok tanya bila nak lumba niee..haha nasib baik ada sin kemalangan kat traficc light tu ... baru dia duk diam.... last cerita baru ada touching skit bila shoot imbas kembali .. dan rosyam noor muncul untuk bagitahu tanpa mat motor KL takkan menjerit...akhir sekali pekin jadi saudagar helmet pelbagai jenama dan kisah di sebalik helmet.....ohye fungsi gadis pengkid yang ikut tu plak...tukang ambil gambar dan pada masa sama dia ada rasa bersalah sebab dia yang menyebabkan kemalangan kawan AL..

aku perasan 2 kali jer orang gelak citer nie..masa pengkid buat-buat tak ingat zip seluar , dengan shaheizy sam payung nasi kat umah dia ....apapun nie kan cerita mat moto bukan mat rempit ...
kipidap


zaman mat sivik 



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png