expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Rabu, 11 Mei 2016

Jalan-jalan 2D1N di Klebang Melaka


throwback cerita ke melaka

pada 13 mac 2016 berkelah di pantai klebang melaka...sampai jer terus bersila kita makan tengahhari dulu hihi lepas makan jalan-jalan beli toropong sorang satu .











view pantai klebang 

pergi kat kapal selam tutup pula sebab ada kerja-kerja renovation



sebelum ke bandaraya melaka singggah dulu pekena air coconut shake di femes di klebang... rasa tak de la sedap sangat tapi boleh laa 











Masuk bandaraya melaka parking punya la susah....kami masuk lorong ingat nak u turn rupanya area situ parking ada kosong.... kat melaka nie style parking guna kupon...beli satu kupon terus...nasib baik dapat parking dekat dengan bangunan ... jom jalan-jalan dan posing ..hihi












pekena Cendol Jam Besar 


adik anas aktif sume tangga dia panjat 






beratur beli tiket naik River Cruise 

kali ni bawa adik anas naik river Cruise, abang ammar sebelum nie dah naik tapi sebelah malam...
harga tiket dewasa Rm15.90 dan kanak-kanak RM5.30 ..kanak-kanak bawah 3 tahun free ..
anak-anak beraksi sambil tunggu ummi ....














sebelum naik river cruise kena posing dulu...


bangunan pengistiharaan kemerdekaan 
Sebelah malam kita pusing-pusing lagi masuk tengok A Famosa dan beca berlampu dan bermuzik....sambil-sambil naik taming sari ...lepas pusing-pusing balik ke hotel , kami chek in di melaka sentral , hotel ni best ... bilik besar dan murah ..




adik anas dapat teropong


pemandangan malam di Melaka


taming sarii
Lepas naik taming sari , kitaorang pergi makan di medan ikan bakar Muara sg Duyung...makanan kat sini sedap-sedap....nyumm..nyumm..





Tiada ulasan:

Catat Ulasan

http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png