expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Jumaat, 29 Mei 2015

Percutian Krabi 2015 @ 4 Island Day 4


4 may isnin , pukul 9.30 pagi tunggu van datang ambil untuk ke 4 island . orang dah tak ramai macam semalam...kali nie van datang ambil lambat skit..sebab kami last diorang ambil...kat dalam van semua orang tempatan...tak nampak kelibat orang dari malaysia ....kat pendaftaran ...tak de orang nak buat kwn..huhu
kali nie aku dan abg ammar je..ummi dan k,chik  tak nak. p...
kami naik long tail boat yang besar...bersama pelancong china dan tempatan...


resit trip 4 island

sesi pendaftaran dengan mr soo 
 sebelah pagi air pasang di pantai ounang, terpaksa mengarung air paras pinggang untuk ke bot....nasib baik tel masukkan siap2 dalam plastik kalis air.. .masa mula2 abg ammar buat takut kena air terpaksa la panjat tangga sambil pikul abg ammar naik boat.....huhu...

sebelah pagi air pasang 





 Pulau pertama kami singgah d pulau pha nang cave...posing dulu kat sini sambil mandi manda...ohye...sebelum boat bergerak ...pemandu pelancong mr soo beri ucapan kata2 aluan dan penerangan tentang keselamatan serta cerita setiap pulau ...mr soo agak mesra dan prihatin...

masa  kat pulau ni borak2 nga pasangan dari besut...masa tu datang nak berteduh tempat aku lepak sambil layan anaknya nak main pasir...masa jalan2 kat pulau nie ...pelancong tempatan yang naik boat skli tegur aku dalam bhsa siam....haha ...dioarg ingat aku orang siam kali..haha .....aku jawab sory from malay.....ok lepas sejam berpindah ke pulau lain pla...abg ammar dah tak takut air lepas dapat mandi ..naik tangga boat pun tak bagi orang pegang....




abg ammar panjat tangga boat

Pulau ke dua singgah pulau ta lay waek  ...pulau ni view dia paling lawa ...kat sini kami makan tengahari yang dah di sediakn...mandi duluu baru pergi makan...hihi mr soo ckp jgn rsau halal...

view pulau ta lay waek...

                                 
                                 




beratur ambil makanan 

berselera abg ammar makan ..dua kali tambah 

makan dalam bekas tapawer

pulau ke 3 , turun snorkeling hadapan chicken island ..... mula2 abg ammar turun snorkeling jgk..tapi dia panik...tak dok diam...aku suruh dia naik balik...muncung dia atas boat  merajuk....



bentuk kepala ayam belanda 




Last singgah di pulau pida , kat sini lama sikit  sebab yang last..mandi sampai puas....
masa nak balik mr soo jamu buah tembikar atas long tail boat dulu .... dalam perjalan balik orang lain dah tukar siap2 baju kering....tapi masa sampai kat pantai ounang..boat tak pergi sampai tepi...terpaksa mengarung air sekali lagi..semua basah balik  kikiki...

masa tunggu van borak2 dgn pmdu plncong dri patani yg blh ckp malay...sebab basah tut2 hantar kami balik ke hotel....sebelah malam keluar jalan2 sambil cari makan di pantai ounang ....ummi keluar dulu dengan k.chik...dioarg tunggu kami kat sana...  







Tiada ulasan:

Catat Ulasan

http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png