expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Rabu, 20 Mei 2015

Percutian hatyai ke Krabi 2015 @ pantai Aonang dan Night Market Day 2


Sabtu 2 May pukul 8 pagi , chek out dari hotel...kat sana lewat satu jam masa dari waktu malaysia ...kedai-kedai banyak tak buka lagi kalau ikut waktu sana baru pukul 7 pagi.. ...

adik atiq mengantuk lagi
tut-tut dah ada tunggu depan hotel, minta driver hantar ke stesen bas...ejoz dia bunyi kuat mcm kancil terbo..driver pn bawa laju..kena pengang btul2 klau tak blh tercampak...haha .jalan masa tu lengan lagi kereta tak banyak mana...



taxi tut -tut 

misi nak pergi kerja 
sampai kat belakang stesen bas , pergi kaunter tiket ke krabi ,ummi dan adik ipar deal dgn penjaga tiket dulu...diaorang tak pndai ckp arab ..klau tak aku yg deal ...haha harga tiket untuk 3 seat 840 bath , Van datang ambil dalam pkul 9.30 pagi wktu diaorang....jadi pusing2 dulu kawasan sekitar...cari sarapan tnya orang jual kat tepi jalan...dia bgthu tak de kedai muslim kat situ....jdi nk cepat beli dengan dia je laa.. try nasi gomok ...gerai dia tak de meja ....pergi makan tepi kedai kaunter tiket....yang ambil order langsung tak faham..nk order pun susah...last tnya tea ais baru faham....yg lain2 mcm ayam dgn itik...hihi

penjual pandai ckp qlate ...



Pukul 9.30 lebih Van singgah ambik kami dulu...baru pergi angkut orang lain...driver akan pastikan 15 seat pnuh baru dia akan bertolak ..jadi dekat 45 minit juga dia pusing ambil orang ..last tunggu mat salleh yang sangkut di imigresan sebab orang ramai....

keadaan network di hatyai


lepas van penuh terus gerak ke krabi..dua tiga kali juga terlelap... lepas tu baru berhenti rehat dalam 20 minit...kat situ ada kedai makan muslim dan kedai cenderahati .....pusing-pusing dalam kedai betulkan urat...sambung perjalanan sekali terlelap lagi...perjalanan mengambil masa lebih kurang 5 jam..



ayam berkokok bila picit

van yang kami naik



Pukul 3 lebih sampai di bandar Krabi driver van berhenti di depan agen pusat pelancongan ...untuk ke pantai aonang kena naik tut-tut pula....sebab hotel booking di pantai Aunang... sebelum pergi ke pantai aonang.. pilih pakej duluu untuk esok dan lusa...pakej menjelajah pulau dah penuh...jadi terpaksa pilih pakej naik gajah ...hari berikutnya baru menjelajah pulau...

Lepas siap pilih, van tadi datang balik lepas hantar yang lain..jadi deal terus dengan dia untuk hantar kami ke pantai aonang .. tambang 200 bath seorang...ke pantai aonang mengambil masa dalam 30 minit .. tunjuk resit hotel dia hantar terus ke situ..kami booking hotel 3 bees ...sampai hotel lebih kurang pukul 4 lebih ...chek in duluu..harga semalam 500 bath ... hotel harga selesa dan wifi dia laju ada line stp bilik ...



network depan hotel 
Jarak hotel 3 bees lebiih kurang 1 km dari pantai aonang , lepas rehat ..kul 5;45 turun jalan2 ke pantai aonang...pegi ke pantai naik tut-tut moto 3 roda .... suasana kat pantai aonang macam di pantai cenang langkawi...masa nie jalan jem...kereta plate malaysia pun banyak...
tut tut 40bath sorang


posing depan sign board 

gaya anak jate 






sampai di pantai jalan-jalan di hadapan kedai...banyak lagi kaunter dan pakej2 di tawarkan di area ni...singgah di satu kaunter ...yang jaga kaunter boleh ckp klate...chekcik deal untuk ke night market ... janji pukul 6:45 jumpa balik hadapan kedai ...ada 1 jam lagi jadi kami turun ke pantai duluu...

chekcik dgn ummi deal harga

senarai harga yang di tawarkan

panorama pantai aonang

dua sisi pandang berbeza 

tak leh celik lama pasir masuk mata 

selfie berdua

selfie berempat

permandangan pantai aonang

main pasir...lepas nie adik atiq meraung tak puas main pasir...
semua orang tengok..huhu

waktu senja makin melabuh 


Pukul 6;45 driver van dah siap tunggu untuk bawa ke pasar malam . Pasar malam kt bandar krabi... van ni pun pungut orang lain jg..tp xpnuh...sampai d bndar krabi..driver van bg msa smp pkul 9 berkumpul balik dpan cimb thai....

 masuk pasar malam pusing2 cri kdai mkn..meja smua dh pnuh..kluar blk cri kdai mkn kt luar...bru perasan ada kdai mkn muslim nma restoran Abdullah..pekerja restoran tu warak2...tukang msak pn pkai purdah...kmi order nsi goreng...siap mkn msuk blk pusing2 dlm psar mlm...orang mkin rmai..sesak hbis nk bjln pn susah...ank2 layan je ummi pusing dlm psar mlm sambil tgk pertunjukn api...lps puas pusing... kul 9 cri blk van yg htr td...nsib baik jmp..tu pn sbb dh ambik muka driver siap2 haha...drive htr terus dpn htel....smp blik ank2 dh xlrat ..prepair untuk esk nk jln2 lgi....gmb suasana psar mlm...


tarian thailand d


persembahan alat muzik


meja kat tengah2 pasar malam..penuh...


abg ammar nk pancake

harga pancake

orang ke patung lame dia berdiri macam tu sampai badan kene cat

tukang masak pakai purdah

makna aiskrim

nasi goreng love



pertunjukkan api 

1 ulasan:

  1. JOM PI PADANG DAN BUKITTINGGI,

    PENGKHIDMATAN PAKET TOUR DAN SEWA KENDERAAN UNTUK LAWATAN YANG BERBALOI DENGAN FAMILY KAT PADANG DAN BUKITTINGGI.

    Assalamualaikum Tuan/Puan.


    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.

    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke PADANG dan BUKITTINGGI, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami menyediakan PAKET TOUR UNTUK PADANG DAN BUKITTINGGI, dan juga untuk PENGKHIDMATAN KENDERAAN SAHAJA dengan harga yang sangat berpatutan dengan driver yang mesra, educated, baik hati, sopan, suka menolong dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pengkhidmatan pada pelancong dari Malaysia.

    Kami berusaha menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna dengan famili dan rakan-rakan di masa percutiannya bersama kami.

    Wassalam
    Contact person :

    1. Amsyahril
    ( Director )

    Mobile : +62 852 6300 7445 ( WhatsApp )

    2. Riko Adryansyah
    ( Tour & Transportation Manager )

    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )

    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.




    BalasPadam

http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png