expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Rabu, 18 April 2012

Percutian Ke Bumi Borneo / Pasar Philipine, tamparuli Part 3

HARI KETIGA , 8 April 2012 (AHAD)


Kitaorang breakfast dulu kat hotel yang telah di sediakan, hari nie my hero tak nak bagun tidur..masih kepenatan . Perjalanan perlu di teruskan untuk hari ke tiga, hari last kitaorang berada di bumi borneo . Hari ni just plan pusing-pusing KK saja.

masih keletihan
 Pukul 11.00 check out dari hotel set GPS ke Plaza Warisan .Kat situ hanya pusing2 je sambil tunggu press dari kota belud . Lepas tu ke pasar philipine . Pasar tu berdekatan bandar KK je  . Banyak jual barang kraftagan , mutiara , keropok dan ikan masin .

pasar pagi dah berkemas, bot2 baru mendarat


survay harga

 Harga yang di letak agak tinggi, lepas tu kebiasaannya penjual akan memberi potongan seperuh dari harga yang di letakkan. nak lagi murah kena pandai proses tawar menawar . yang paling glemer mutiara ..ada jenis dari air tawar dan air masin , pasal bab nie bagi kaum ibu je pilih.. hihi

gitaris


kat hadapan pasar
Barang dah penuh sampai tak muat avanza , terpaksa tumpang kereta kakak press, Baru pukul 2.00, masa panjang lagi, Kitaorang pergi ke tamparuli plak, tengok replika rumah terbalik , jarak dari KK 33km, singgah di jambatan gantung tamparuli .



terapung gaya naruto
hampir pukul 4.30 petang kitaorang bertolak balik ke KK untuk hantar kereta . Waktu flight  KK 7.30- KL 9.30, jadi masa ada lagi, kami ambil keputusan hantar kereta kat masjid negeri ,leh solat dan rehat kat situ .  


berkumpul di masjid negeri
Lebih kurang pukul 6.30 petang kami bertolak ke terminal guna kereta kakak press. TQ kakak press sebab join kitaorang dan merangkap tuor guide kali nie .


posing dulu kat airport , press g beli aiskrim


masih keletihan, tido dalam flight


AK5113 KK-KL
    Selamat sampai KL pukul 10.30malam, pergi makan kat bandar putra permai dulu . dan balik ke distinasi masing2. Maka berakhir la trip yang ke dua generasi 84 semuara . semoga semuanya happy..Ada rezeki jumpa di next trip pulaa yee...    


Di hari pertama Percutian Ke Bumi Borneo /taman tunku Abd Rahman

Di hari kedua Percutian Ke Bumi Borneo/ Kinabalu Park,Ranau,Kundasan

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

http://4.bp.blogspot.com/-JF6712BTA-U/T2Z5ZRTOrOI/AAAAAAAABn4/cXZsvDO8Hzs/s1600/anon5.png